tiistaina, heinäkuuta 26, 2005

Ensimmäinen espanjan tunti

Hola. (Olisi tehnyt mieli laittaa tuohon huutomerkki, mutta kun en tiedä, miten saisin näppiksestäni irti sen ylösalaisen merkin. Ettekä te Exploreria käyttävät lukijat kuitenkaan näkisi sitä oikein. Tuo IE ei tunnu ymmärtävän minua, kun taas Firefox sopii kauniisti yhteen Bloggerin kanssa.)

Niin, siis hola. Aloitin eilen espanjan peruskurssin kesäyliopistossa. Ajattelin, että Kuubassa voisi olla hyvä osata edes vähän paikallista kieltä, vaikka espanjantaitoinen Kale onkin mukana. Kolme viikkoa on kuitenkin sen verran pitkä aika, ettei sitä jaksa koko ajan roikkua hihassa kiinni ja olla riippuvainen yhdestä ihmisestä. Saa Kalekin nyt sitten lepohetkiä… mikäli kurssistani on mitään hyötyä.

Aika pitkiä päiviähän siitä tulee. Aamulla pitää lähteä jo ennen kuutta kotoa töihin Vantaankoskelle, sitten kahdeksan tunnin jälkeen mahdollisesti ylitöitä tai reilun tunnin hengailua keskustassa tai kotona. Kurssille iltaviideltä, kotona hieman ennen kahdeksaa. Sitten onkin jo oikeastaan nukkumaanmenoaika. Tätä neljänä päivänä viikossa kolme viikkoa. Eipähän ole tekemisen puutetta.

Eilisen session aikana opimme muutamia lausumissääntöjä ja tervehdyksiä. Nyt osaan myös luetella nimeni espanjaksi kirjain kirjaimelta. Siitä tulikin hauska parityö: yhden piti luetella nimensä espanjaksi ja toisen ymmärtää ja kirjoittaa se ylös. Oma parini oli nimeltään Heli, joten minulla ei ollut suuria vaikeuksia ymmärtää. Mutta yritäpäs tavata suomalaiselle ”Angina”, siinä geen kohdalla kulmat kyllä kurtistuvat. Monelta taas loppuu kärsivällisyys kaikkien Herrmannin ärrien ja ännien kanssa.

Tämän illan tunnilla käsitellään muutamia perhesuhteita ja ammatteja. Nyt tiedän, mikä on valtiotieteen opiskelija espanjaksi. Ei paha! Mutta mikäköhän olisi uutisassistentti tai vielä virallisempi tittelini senior tracking analyst espanjaksi?

Adiós, hasta luego.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti