torstaina, heinäkuuta 21, 2005

Taas villi uutispäivä?

Taas tuntuu siltä, että maailma on pullollaan uutisia. Lontoossa panikoidaan jälleen metro- ja bussipommien parissa, Nokia ja Ericsson julkaisivat osavuosikatsauksensa ja Suomen ja Ruotsin nettilehdistö on ryhtynyt nokittelemaan toisiaan, kun taas valuuttaväki kohisee Kiinan yuanin revalvaatiosta.

Vai olenko se vain minä? Onko minusta tullut uutisaddikti? Kun töissä istuu kahdeksan tuntia tietokoneen ääressä ja seuraa uutissivustoja ihan luvallisesti ja maksua vastaan, niin muuttuu jotenkin lyhytjänteiseksi. Kun Lontoon iskuista tuli uutisia vain muutaman minuutin välein, aloin jo turhautua. Ei voi kestää noin kauan sanoa jotain uutta! Nyt kun BBC:n sivu on kaatunut, olen ihan hermoraunion partaalla.

Nokian tulosta sentään seurataan aktiivisesti, tuo Kiinan yuan suorastaan hukkuu erilaisten Nokia-analyytikkokommenttien alle ainakin suomalaisten uutistoimistojen sivuilla. Vaikka luulisi, että Kiinan valuuttamuutokset vaikuttaisivat maailmantalouteen hieman pidemmällä tähtäyksellä kuin kännykkäjätin toisen vuosineljänneksen osakekohtainen tulos (joka muuten jäi hieman analyytikkojen odotuksista, naiivin optimistisia kun olivat).

On muuten mielenkiintoista verrata Suomen ja Ruotsin telekom-uutisointia keskenään. Suomalaiset kun puhuvat ”odotetun kaltaisesta” tai jopa ”vahvasta” tuloksesta, ruotsalaiset kertovat miten ”Ericsson rökitti Nokian verkoissa” tai että Nokian tulos oli peräti ”totaalinen fiasko”. Maaotteluhenki on saatu kehiin, heja!

Pitäisi ehkä sulkea kone, lähteä kotiin ja nukkua vähän. Huomenna aamulla saa kuitenkin taas lukea lehdistä ihan riittävästi uutisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti