keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2005

Toinen espanjan tunti

Tämä alkaa pelottavasti vaikuttaa siltä, ettei minulta enää löydykään elämää. Nyt on mennyt ruhtinaalliset kaksi päivää espanjan luentoa, ja vapaa-aika onkin sitten jäänyt väliin. Mutta opinpahan sentään jotain! Toisella luennolla selvisi, että kurssilla sentään edetään nopeasti. Usein nuo kielikurssit ovat niin turhauttavia, kun samoja asioita jankataan ja jankataan ja merkityksettömiä paritöitä on loputtomiin. Mutta tällainen kolmen viikon intensiivinen pyrähdys saa aikaan sen vaikutelman, että jonkinlaista edistystä tapahtuu.

Toisella espanjan tunnilla käsiteltiin ammatteja hieman enemmän. Täytyy mm. muistaa, ettei vahingossa tilaa espanjankielisessä ravintolassa asianajajaa, kun mieli tekisi avocadoa. Opiskelimme myös hieman adjektiivien taivutusta substantiivien yhteydessä sekä näiden molempien taivutusta monikkoon. Kurssilla kävi ilmi, että Helsingin Kaivokadun mukamas-espanjalainen ravintola Casa Largo ei ole edes nimeltään alkeellisimpien kielioppisääntöjen mukainen! Sanakirjasta on vain repäisty feminiini casa ja heitetty perään niinikään sanakirjasta poimittu largo taivuttamattomana maskuliinimuodossaan. Luulisi, että HOK-Elanto olisi sen verran voinut nähdä vaivaa, että olisi edes nimen kirjoittanut oikein. Espanja kun ei ole niin eksoottinen kieli, etteikö joku sitä osaava löytyisi. Kuinkakohan hyvin tuollaisessa ravintolassa tunnetaan alueen ruokakulttuuria, jos ei edes tiedetä adjektiivin taivutuksesta mitään?

Kuten sanottu, jokaisella tunnilla olen tähän mennessä oppinut jotain hauskaa. Toivottavasti tahti pysyy samana, kohtahan tuo seuraava tuntini alkaakin.

Bueno, hasta luego.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti