sunnuntaina, heinäkuuta 17, 2005

Maassa maan tavalla

Eilen saavuttiin sitten Berliiniin, käsittämättömän lyhyen lennon jälkeen. On aika luksusta lentää suoraan Helsingistä perille, SAS kun kierrättää lentonsa yleensä Kööpenhaminan kautta. Jotain hyvää Finnairissakin. Niin, tarjoaahan suomalaisyhtiö vielä lämmintä ruokaa kaikilla Euroopan lennoillaan, toisin kuin skandinaavikilpailijansa.

Erik väitti, että Saksassa on aina kesällä kuumaa. Eipäs olekaan, täällähän on viileämpää kuin Helsingissä. Aurinkokaan ei paista koko ajan. Ulkona on vain vähän yli 20 astetta! Sandaaleita siis tarvitaan yhä, *helpotus*.

Tegelin kentällä pääsin todistamaan aggressiivista autoilua. Hirveän kaaoksen keskellä pieni vihreä farmari yritti parkkeerata vapaaseen vinoruutuun, kun taakse rynnisti iso, vihainen, valkoinen jeeppi. Jeeppi päätti sitten pysähtyä puoli metriä pikkufarmarin taakse ja ryhtyä tööttäämään kiukkuisesti. Ohikin olisi mahtunut, parkkipaikalla kun oli kaksi samansuuntaista ajokaistaa.

Farmaripolo oli kuitenkin ajanut hieman liian pitkälle ohi pysäköintiruudusta, eikä päässyt kääntymään suoraan paikalleen. Jeeppi kuitenkin tukki tien takana, joten farmari ei päässyt peruuttamaankaan. Farmari nytkähti varovasti taaksepäin noin kymmenen senttiä, mutta jeeppi ei hievahtanutkaan; tööttäsi vain. Hetken aikaa aprikoituaan farmari sitten liikahti muutaman kymmenen senttiä eteenpäin, jolloin jeeppi ryntäsi vikkelästi siihen tyhjään parkkiruutuun.

Eipä voinut pieni farmariraukka muuta kuin ajaa jokusen metrin seuraavaan vapaaseen ruutuun. Tämä verisen taiston kohteena ollut paikka kun ei ollut edes ainoa, lentokentällä tunteet vain näköjään kuumenevat herkästi. Niin ja siitä aggressiivisesta jeepistä purkautui sitten nuori perhe parin pikkulapsen kanssa, eikä suinkaan mikään parikymppinen öykkäripoju.

Tiedättehän ne kivat kylkiäislelut, joita tuotteiden mukana tulee aina silloin tällöin? Osta pari ripsiväriä ja saat pesunesteen kaupan päälle? Tai osta koppa kaljaa, saat kätevän kantokassin mukana? No, täällä Saksassa näköjään kaiken tavaran mukana tulee lelurekka. Semmoinen kolme senttiä korkea ja 10-15 senttiä pitkä leluauto.

Tähän mennessä muovinen leluauto on tullut ainakin kaljakorin, mineraaliveden sekä maustepurkin mukana. Ilmeisesti sama villitys jatkuu muissakin vähittäiskauppatuotteissa. Saksalaisilta pikkulapsilta ei tule puuttumaan rekkoja seuraavien vuosien ajan.

Televisiossa pyörii Ranskan ympäriajo, eikä Saksan oma poika Jan Ullrich pärjää tälläkään kertaa. Jotkin asiat eivät koskaan muutu.

Mecklenburg-Vorpommern vaikenee tällä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti