keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2005

Onnitteluja otetaan vastaan

No niin, nyt ne tulokset sitten ovat tulleet: kai tässä pitää ryhtyä vääntämään toista tutkintoa.

http://www.valt.helsinki.fi/tiedekunta/opiskelu/valinnat/tulokset.htm

Olen enemmän innoissani kuin osasin arvatakaan. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä jännempää tämä kaikki on. Lapsena en ikinä jännittänyt kokeita, ja ylioppilaskirjoituksissakin kiinnostavinta taisi olla eväiden koostumus. Fysiikan pääsykokeet olivat lähinnä maalaistytön turistimatka Helsinkiin, ja teoreettisen filosofian pääsykokeet menivät vasemmalla kädellä. Kummastakaan tuloksesta en ollut niin ihmeissäni, olin automaattisesti olettanut pääseväni sisälle.

Mutta monen vuoden tauon jälkeen nuo kansantaloustieteen pääsykokeen matikan laskut tuntuivatkin yhtäkkiä kinkkiseltä: enhän minä muistanut edes miten derivoidaan! Vaikka matikan appron olenkin lukenut sivuaineena. Näköjään yritys oli kuitenkin riittävän hyvä, vaikken itse olisi uskonut. Minähän jännitin kovasti, ja kysymykset tuntuivat aivan vääriltä ja epäolennaisilta. Yhtään tärppiä ei edes osunut oikeaan!

Nyt ei saa ruveta spekuloimaan sillä, jaksanko tosissani opiskella vakituisen kokopäivätyön ohella. Minähän olen vielä nuori ja energinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti