torstaina, heinäkuuta 14, 2005

Viimeksi nähty: Batman Begins

Pääsinpä pitkästä aikaa elokuviin, kun teatterissa lähti pyörimään Batman Begins. Niinpä niin. No, ainakin lätty lätisi ja pelti rytisi. Paljon nähtiin räjähdyksiä ja motivoimatonta toimintaa.

Loppuivatko rahat kesken, vai miksi kaikki taistelukohtaukset koostuivat lähikuvista ja hirveästä sekamelskasta? Ilmeisesti ei ollut varaa palkata koreografia, ja tyydyttiin näyttämään huitovia käsiä ja jalkoja lähietäisyydeltä. Muutaman minuutin tappelun aikana katsojalla ei ollut mitään käsitystä siitä, kuka oli milloinkin voitolla. Piti malttaa odottaa siihen asti, että joku makasi maassa rauhassa ja lepakkomies loikkasi karkuun.

Ja hei, ihan totta, ”voita pelkosi”, ”ole tiikeri”… Onhan se kiva, että mukaan saatiin vähän itämaista meininkiä ja miekkataisteluita. Tulipa Batman-elokuvatkin päivitettyä... öö... 1990-luvun lopulle?

No okei, synkät ja korruptoituneet kaupungit on aina kivoja, ja ne muutamat hulluuden ripaukset aika viehättäviä. Mutta jos haluaa nähdä sairaita kaupunkeja, voi katsoa vaikka Crow’n, Blade Runnerin, Kadonneiden lasten kaupungin tai Dark Cityn.

Joo, Christian Bale on ihan kiva, mutta kuka jaksaa katsella Katie Holmesia Tom Cruisea lukuun ottamatta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti