sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Rohkea tavoite: viikonloppu ilman tietokonetta

Vietän aivan liian paljon aikaa netissä: luen ja lähetän liikaa sähköpostia, bloggaan liikaa, luen liikaa blogeja, luen liikaa verkkolehtiä, tarkastan säätilan liian usein netistä sekä hengaan liikaa naamakirjassa. Se on kuluttavaa.

Ajattelinkin asettaa rohkeaksi tavoitteekseni viettää ensi viikonlopun (perjantai-illasta maanantaiaamuun) täysin ilman nettiä ja tietokonettakin. Älkää nyt ymmärtäkö väärin: en minä niin toivoton ole, ettenkö olisi aiemmin viettänyt yli kahden vuorokauden mittaisia taukoja virtuaalielämästä. Ne tauot johtuvat yleensä kuitenkin paremmasta tekemisestä reaalielämässä: esimerkiksi kesälomalla mökillä tai ulkomailla voin kyllä hyvin olla viikon, pari lukematta sähköpostejani. Samoin mikä tahansa viikonloppureissu vieroittaa kyllä oireettomasti netistä.

Varsinainen haaste onkin olla koskematta näppäimistöön ihan vain kotosalla röhjöttäessä, kun se kone olisi aivan siinä ulottuvilla. Sellaista en ole koskaan yrittänyt. Haastetta lisännee se, ettei Erikillä ole minkäänlaisia aikomuksia osallistua minun bitittömään viikonloppuuni. Päädynkö kurkkimaan kotifasistin olan yli vain saadakseni vilauksen mitä tahansa verkkosivua, oli se sitten vaikka metal.de?

Kuten huomaatte, aloitan henkisen valmistautumisen jo ajoissa: vielä on kokonainen työviikko aikaa sopeutua ajatukseen. Kyse ei kuitenkaan ole vääjäämättömän siirtämisestä hamaan tulevaisuuteen: töissä netti ja kone ovat välttämättömiä, joten totaalinen irrottautuminen on mahdollista vain viikonloppuisin.

Pitäisiköhän käydä perjantaina kirjastossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti