perjantaina, tammikuuta 23, 2009

Uhmaikäisen kymmenen syytä kieltäytyä nukkumasta

Vielä vauvana ja alle 2-vuotiaana Mella meni nätisti nukkumaan iltaisin, mutta uhmaikäisenä ei neiti pysy sängyssä sitten millään. Pahimmillaan illasta menee parikin tuntia siihen, että pimua saadaan roudata jatkuvasti takaisin omaan huoneeseensa kaiken maailman kolttosista.

Tässä Mellan kymmenen parasta syytä nousta sängystä nukkumaanmenoajan jälkeen.

1. Jano.

2. Pissahätä. Luonnollinen seuraus edellisestä kohdasta.

3. Pusu. Mella saa läjän pusuja nukkumaan mennessään, mutta tarpeeksi pitkän valvomisen ja sängyssä pyörimisen jälkeen pusuvarastot ehtyvät ja niitä on tankattava.

4. Syli. Mella on huomannut, ettei äidillä ja isällä ole sydäntä kieltää pieneltä tytöltä halausta tai edellisen kohdan pusua. Tämän varjolla voidaankin sitten juoksennella ympäri asuntoa puolisen tuntia, kunnes äidin ja isän sydämet kovettuvat.

5. Jos äiti ja isä katsovat dvd:ltä jotain olohuoneessa, on Mellankin päästävä sitä katsomaan. Tämä tosin naamioidaan usein joksikin edellisistä kohdista, vaikka todellisuudessa ulkonaoloaika käytetäänkin vain näyttöruudun tuijottamiseen.

6. Toisinaan Mella nousee ylös, koska haluaa sänkyyn. Tätä logiikkaa emme ole täysin vielä sisäistäneet, mutta toimimme kuitenkin toiveiden mukaan eli viemme tytön hänen omasta pyynnöstään takaisin nukkumaan.

7. Mella haluaa tulla kertomaan, että pikkusisko on nukahtanut.

8. Mella haluaa tulla kertomaan, että pikkusisko on herännyt. Pikkusisko taas on herännyt sen vuoksi, että Mella on noussut ylös, sytyttänyt valot ja mennyt tökkimään siskoaan pinnojen välistä rumpupalikalla.

9. Mella haluaa isänsä sammuttavan valon. Valo on päällä edellisessä kohdassa mainitusta syystä.

10. Mella on löytänyt nenästään hienon räkäpallon, jota haluaa esitellä vanhemmilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti