sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2009

Lahjottu

Syntymäpäiväjuhlia vietettiin, lahjoja vastaanotettiin ja poissaolijoista juoruttiin. Vallan erinomainen lauantai-ilta, siis. Kiitos kaikille paikalla olleille sekä niillekin, jotka syystä tai toisesta eivät päässeet tulemaan.

Lahjojen vastaanottaminen on aikuisiällä aina jotenkin vaikeaa. Lapsena oli helppoa, sen kuin vain syöksyi repimään papereita kaikista niistä paketeista ja ehkä vanhempien pakottamana sanoi puolinaisen kiitoksen lahjan antajalle ennen seuraavaan siirtymistä. Aikuisena sen sijaan pitää olla sivistynyt sekä pidättynyt mutta kuitenkin innostunut. Tasapainoilu on yllättävän vaikeaa.

Ilokseni lahjonnasta tuli säväyttävällä tavalla poliittisesti epäkorrektia. Ystäväpiirini hippeys on vakavasti liioiteltua, sillä yksi lahjoista oli sarjakortti HSC:lle asevuokrineen. Jottei konsensus kuitenkaan olisi tikahduttavaa, on tämä lahjaidea käsittääkseni sentään nostattanut etukäteen hienoista porua ja moraalisia vastalauseita. Aivan jokainen ei kokenut voivansa seistä moisen lahjan takana, minkä ansiosta sainkin useampia paketteja (hah!).

Jos fasistisista harrastuksistani ei olisi noussut kuohuntaa, olisi sellainen saatu kuitenkin aikaan kotikutoisesti: kotifasisti nimittäin antoi lahjaksi Jussi Halla-ahon signeeratun teoksen Kirjoituksia uppoavasta lännestä. Noin minuutin kuluessa tämän paketin avaamisesta oli huoneessa jo lausuttu ääneen "vihreät naiset", "raiskaukset" sekä "Mein Kampf".

Ilta oli hyvä ja se päättyi ajoissa - sellaiset asiat ovat tärkeitä meille vanhemmille ihmisille.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut, ilmeisesti näkojään ihan ajoissa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos. Hyvin ajoitettu onnittelu, hätähousut ne etukäteen onnittelee.

    VastaaPoista