keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009

Sisarellisen tasapuolisuuden nimissä

Olen tainnut keskittyä valittamaan perheemme uhmaikäisen kolttosista ja jättänyt yksivuotiaan pikkusiskon hieman paitsioon. Toki uhmaikäinen osaa kehittyneemmän verbaliikkansa ja äänenkäyttönsä ansiosta tuoda itsensä siskoaan paremmin esille, mutta ei siskokaan mikään seinäkukkanen ole.

Perheemme pienin on oppinut uusia asioita vinhaa vauhtia. Hiljattain tyttö oppi kiipeämään matalalle tuolille, ja vain muutaman minuutin päästä neiti oli jo oppinut siirtämään tuolin haluamaansa paikkaan. Nyt hän ylettyykin huomattavasti aiempaa korkeammille hyllyille, eikä pidä unohtaa päälleen putoamisen jo realisoitunutta mahdollisuutta.

Samoihin aikoihin neilikkamme on oppinut kiipeämään syöttötuolistaan pöydälle. Pari päivää tätä rutiinia katseltuamme kyllästyimme ja keksimme sitoa tytön liinoilla kiinni tuoliinsa. Sanokaa minulle, että se on ihan normaalia? Kyllähän muutkin vanhemmat sitovat lapsensa syöttötuoliin? Ensimmäisellä kerralla pirpana huusi kuin syötävä, mutta nykyään tytär on jo hyväksynyt paikkansa ja hymyilee kuin aurinko.

Kuten isosiskonsa aikoinaan, Neila on myös oppinut puremaan. Kaikkea ja kaikkia, aina kun vain joku tulee tarpeeksi lähelle. Neiti puree, jos häntä yritetään estää pääsemästä kirjahyllyyn, mutta myös ihan vain huvittaakseen itseään. Ja päälle tulee aina sydämellinen nauru, joka äityy hysteriaksi, mikäli tyttöä torutaan. Jos kieltoa korostetaan vihaisella katseella, puhkeaa rääpäle huonosti teeskenneltyyn itkuun. Itku lakkaa heti, jos eteen tulee jotain purtavaksi sopivaa.

Kotifasisti on yrittänyt opettaa tyttöä puremaan omaa kättään, mutta niin tyhmä ei kuopuksemme ole: isin peukaloon ne hampaat pureutuvat kerta toisensa jälkeen. Kotifasisti sen sijaan ei ole vielä ottanut opikseen.

Lopuksi onkin todettava, että uhmaikäinen on tällä hetkellä huomattavasti hedelmällisempää maaperää kotifasistin opetuksille. Minulla on täysi työ de-opettaa tytärtämme; mm. eilen Mella oppi lesbojen olevan naisia, jotka takaapäin tarkasteltuna näyttävät miehiltä. Ne muut opetukset eivät sitten kestä tämänkään vertaa päivänvaloa.

3 kommenttia:

  1. Lesbothan ovat parhaimmillaan estetiikan multihuipennus.

    VastaaPoista
  2. No joo, minäkin ajattelin tämän opetuksen kuullessani, että ilmeisesti kotifasisti ei vielä vapaa-aikaansa lesbopornon parissa. Koskaanhan ei kuitenkaan voi olla varma, kyse voi olla peittely-yrityksestä.

    VastaaPoista
  3. Meillä on ollut käytössä kävelyvaljaat ja siskon miehellä pitkä vyö tuossa samassa tarkoituksessa kuin teillä liinat... no hätä:)

    VastaaPoista