tiistaina, maaliskuuta 17, 2009

Ongelma ja sen ratkaisu

Voi olla, että naamakirjan "Mikä olet sotilasarvoltasi?" -testin tulos "Sotajumala" on hieman kihahtanut hattuuni. Tai sitten voi olla, että ihmisillä vain on luonnostaan erilaisia ratkaisukeinoja.

Luin lehdestä typeriä asioita ja turhauduin paikallisjournalismin heikkoon tasoon. Työtoverini ehdotti, että lähetän lehden toimitukselle viiltävää lukijapalautetta. Minun samanaikaisesti saama ideani sen sijaan oli, että lehden toimitus tulisi pommittaa maan tasalle.

Pidän itseäni varsin ratkaisukeskeisenä ja tulosorientoituneena, ja uskonkin, että minun ratkaisuni tuottaisi nopeampia ja pysyvämpiä tuloksia. En kuitenkaan ole riittävän vakuuttunut julkisuudenhallintaosastoni kyvykkyydestä selvitä tapahtuman jälkimainingeista naarmuitta.

(Onxmunpakko liittää tähän disclaimer, etten mä oikeasti kannata väkivaltaa?)

6 kommenttia:

 1. Tyhmyys on siitä vinkeä ilmiö, että se toimii fraktaalimaisesti. Sitä voi tutkiä yhä pienempiä tai yhä isompia kokonaisuuksia, mutta tyhmyys ei lopu näkökulmamuutoksella.

  Näinpä paras reagointi tyhmyyteen ei siis ole se tehokkain tapa, vaan vähiten energiaa kuluttava. Tältä pohjalta suosittelisin ennemmin lukijapalautetta kuin pommitusta.

  Vaikkakin ihan mielenkiintoinen sivustaseurattava case jysäyttämälläkin tulisi.

  VastaaPoista
 2. Hmm, niinjoo. Enpä tullut katsoneeksi maailmaa noin pessimististen lasien läpi, vaan ajattelin törmänneeni pistemäiseen tapaukseen.

  Toisaalta pitää myös pohtia, mikä on tavoita. Kun kerran tyhmyys ei koskaan lopu, ehkä tulee vain pyrkiä hetkelliseen tyydytykseen.

  Väitän omaa tapaani tässäkin suhteessa toimivammaksi.

  VastaaPoista
 3. Siis ongelmahan ei ole metodissa, vaan julkisuudenhallintaosastossa. Sä tarvitset paremman PR-porukan.

  VastaaPoista
 4. Joo, kieltämättä PR-porukassa olis selvästi parantamisen varaa. Aivan ensi töikseen ne vois vaikka tukkia mun suuni ja teipata mun sormet yhteen näppäilyn estämiseksi.

  Sitä odotellessa.

  VastaaPoista
 5. Tämä on erikseen hinnoiteltava lisäpalvelu MBC:n listoilla. Olette hyväksyneet EULAmme ja muutkin mielenliikkeemme tekemällä jotain, tai jotain tekemättä jättämällä. Tai jotain.

  Että odotella sopii, kompensaatiota odotellessa.

  VastaaPoista