tiistaina, joulukuuta 02, 2008

Hipin maailmankuva

Minusta lienee jo oivaksi esikuvaksi maailmankuvastaan epävarmoille ihmisille. Arvatkaapas millaisella googlauksella blogiini on muun muassa päädytty?

"joko hipin maailmankuva muuttuu?"

Ei saamari. No, muuttuuhan se.

Älkääkä nyt sitten paljastako, jos se googlaaja oli joku teistä tutuista. En halua särkeä illuusiota.

6 kommenttia:

  1. Mutta mikä se sellainen hippi oikein on? Lue täältä:

    "Hipit ovat aggressiivinen ja militaristinen ihmisryhmä.

    VastaaPoista
  2. Kani vois vielä vähän treenailla tuota näppäimistön käyttöä.

    VastaaPoista
  3. Se ei sovi. Luovuus on pehmeä arvo, ja pehmeiden arvojen ylläpitäminen on mun homma. Sä voit olla esim. tuhoava, haitallinen, laskelmoiva tai turmiollinen, muttet luova.

    Paitsi jos olet jotenkin todella, todella julmalla ja kieroutuneella tavalla luova.

    VastaaPoista
  4. Eikö luovuus ole itse asiassa aika neutraali arvo, tai pikemminkin ominaisuus, väline? Kieroutuneen luovuuden hedelmiähän me poimimme jatkuvasti, esimerkiksi meneillään olevan talouskriisin puitteissa. En sitten tiedä mikä Kanin osuus tässä on ollut? :)

    Maailmankuvan muuttuminen on mielenkiintoinen juttu. Jotenkin mä pienenä kuvittelin, että jossain vaiheessa aikuistumista sitä ihmiselle muodostuu sellainen selkeä (muistaakseni käytit jossain vaiheessa termiä koherentti) maailmankuva, joka on sitten sama hautaan asti. Todellisuudessa mulla oli tavallaan kohtuullisen pysyvä maailmankuva tuossa 20 ikävuoden molemmin puolin, mutta sen jälkeen se onkin sitten muuttunut rajusti ja moneen kertaan. Itse asiassa prosessi on päällä edelleen eikä loppua näy.

    Luonnollisesti kyse on kai siitä, että tuossa 20 ikävuoden paikkeilla vielä näkökulma oli lähinnä omassa navassa. Kun sitten jossain vaiheessa aloin sisäistää sen, että maailmassa on muitakin ihmisiä ja mun on syytä olla kiinnostunut itseni lisäksi siitäkin, mitä niille tapahtuu, niin tämän jälkeen ristiriitaisen informaation määrä on ylittänyt käsityskyvyn moninkertaisesti.

    Hippi en ole tosin ollut koskaan, joten sikäli mulla on helpompaa :)

    VastaaPoista