keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Luovan kirjoittamisen alkeiskurssi, osa 3

Kurssi on edennyt jo kolmanteen viikkotehtävään, kiitos vain niistä edellisistä. Viimekertainen novelli olikin jo vähän työläämmästä päästä, joten otetaan tällä viikolla kevyemmin. Vuosikin kun vaihtuu ja kaikkea. Aikaa on jälleen viikko, eli odotan tuloksia viimeistään loppiaisena joko kommenttina tähän merkintään tai sähköpostitse sinne osoitteeseen, jonka varmaan osaatte kaivaa linkkien takaa.

Tehtävänä on laatia kuvitteellisista Facebook-statuksista koostuva teksti, joka muodostaa kokonaisuutena jonkinlaisen tapahtumaketjun tai juonikuvion. Statusten on tarkoitus kuvata tapahtumia fiktiivisen alter egosi näkökulmasta, ja käytetään nyt vain yhtä alter egoa eli kertoja ei vaihdu matkan varrella. Tavallaan kyseessä on siis moderni monologi.

Mikäli Facebook ei ole tuttu, selvennetään vähän näitä statuksia. Niiden avulla ihmiset kertovat... noh, mitä nyt ikinä haluavatkaan kertoa. Pääasiassa he kai toteavat olevansa nyt syömässä lounasta, lähdössä kävelylle ulos tai harkitsevansa nukkumaan menemistä, mutta oikeasti vain mielikuvitus on rajana. Sekä nämä speksit:

FB on asettanut valmiiksi alkupätkän, joka koostuu nimestäsi ja yhdestä välilyönnistä. Sen jälkeen tulee 160 merkin verran tilaa omalle luovuudelle. Lisäksi statukseen liitetään päivämäärä ja kellonaika, jolloin lopullinen tulos voisi näyttää esim. tältä:

31.12.2008

10.34: Angina herää liian lyhyiltä yöunilta.
12.55: Angina syö lounasta.
13.21: Angina ja eksistentiaalinen tuska
14.07: Angina : Jokohan nyt olisi aika vetää pienet päikkärit?

1.1.2009

02.57: Angina : Oho, nukuinko yli vuoden vaihtumisen? No, ensi vuonna uudestaan. Hyvää uuttavuotta teillekin.
03.29: Angina menee takaisin nukkumaan.
.
.
.
.

ja niin edelleen. Oletan teidän tekstienne olevan kuitenkin jokseenkin kiinnostavampia kuin tämä esimerkki. Pituudelle en laita rajoituksia, tehkää sen mittaisia kuin ehditte ja haluatte.

Pidätän oikeuden käyttää laatimianne statustaideteoksia omina FB-statuksinani, jos mieleni niin tekevi. Taiteilija saa kuitenkin halutessaan nimensä/nimimerkkinsä mainituksi samaisessa sosiaalisessa mediassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti