sunnuntaina, joulukuuta 07, 2008

Uschanovin 2. teesi: Vasemmisto on liittoutumassa vastustajiensa kanssa ennenkuulumattomalla tavalla

(ks. selitys tälle merkinnälle)

Uschanov hämmästelee sitä epärehellisyyttä, jota vasemmisto osoittaa vastustamalla verisesti Yhdysvaltojen politiikkaa ja äärikristillisyyttä mutta puolustamalla samalla sosialistisia diktatuureja sekä opportunistisesti puolimatkassa Yhdysvaltoja vastaan kääntyneitä islamisteja. Minunkin on myönnettävä, että laajalle levinneet Jasser-huivit ja Che Guevara -teepaidat hämmentävät. Minun maailmassani ne voisivat hyvinkin olla hauskoja esimerkkejä pisteliäästä ja yllättävästä itseironiasta, kuten vaikkapa germaaniset riimut joillain nimeltä mainitsemattomilla näennäisoikeistolaispopulistisilla sivuilla.

Erona tässä on vain se, että siinä missä germaaniset riimut ovat ikivanhoja symboleja eivätkä hetkellisistä natsiyhteyksistään huolimatta mitenkään väistämättömästi viittaa juuri fasistisiin ajatuksiin, ei Che Guevara -paidalla voida, varsinkaan asiaankuuluvien tekstien kanssa, nähdä olevan mitään muuta viittauksen kohdetta kuin Che Guevara, tuo sotaisa ja väkivaltainen hahmo. Toisin sanoen sosialistien huumorintaju on tässä tapauksessa vieläkin rankempaa ja vaativampaa. Koska Jasser-huiveja saa nykyään jo Hennes & Mauritzeistakin, täytyy todeta, että yhteiskunnan ironiantaju on yllättänyt minut positiivisesti.

9 kommenttia:

  1. Noinkohan mun pitäis hankkia toi kirja.

    VastaaPoista
  2. Ja puhkaisenpas kuplan saman tien.

    H&M:n tuotevalikoimasta löytyvä Jasser-huivi ja muut vastaavat eivät valitettavasti kerro lisääntyneestä itseironian tajusta.

    VastaaPoista
  3. Kani: Jos hankit, niin lue edes toinen silmä kiinni, muuten saattaa mennä pää sekaisin.

    Crowswamp: En usko, en en usko. Eihän nyt noin kyyninen voi olla.

    VastaaPoista
  4. Ettei Crowswamp nyt olisi astellut miinaan, jonka kaltaisia on itse ollut asettamassa?

    VastaaPoista
  5. Äh, mun sarkasmintajuni ei ole vielä herännyt eilisestä. En edes kehtaa väittää, että näissä viherpunafeministiblogeissa olisi hankala erottaa sarkasmia aatteen palosta.

    Mun oli.

    VastaaPoista
  6. Voi vittu. Mitä muuta tohon nyt voisi sanoa.

    VastaaPoista
  7. Itse asiassa kyllä mä tiedän, mitä muuta voi sanoa: Tosta loukkauksesta mä vaadin hyvitykseksi sen, että Crowswamp tulee ensi viikonlopuksi henkilökohtaisesti seisomaan ulko-oveni edessä vartiossa ja huolehtimaan mun turvallisuudestani.

    Mä voin tuoda joulukuusen seuraksi, jos se tekisi olon kotoisammaksi.

    VastaaPoista
  8. Hahaa, eivät kaikki fasistit vietä aikaansa kuusen alla. Osa on luonnollisia lahjakkuuksia, joita ei tarvitse kouluttaa järjestelmällisesti väkivaltaan.

    Fasistinen turvamieshän ei välttämättä paranna elämää, vaikka se olisikin objektiivisesti turvallisempaa. Rationaalinen fasistihan telkeää kellariin kaikki turvaa tarvitsevat yksilöt.

    VastaaPoista
  9. Fasistinen turvamieshän ei välttämättä paranna elämää, vaikka se olisikin objektiivisesti turvallisempaa. Rationaalinen fasistihan telkeää kellariin kaikki turvaa tarvitsevat yksilöt.

    Niin, no, eihän se elämän parantaminen ja turvallisuuden lisääminen tässä ollutkaan pääasia, vaan sun elämäsi vaikeuttaminen. Mahdolliset vahingonilon lisäksi minulle koituvat hyödyt ovat toissijaisia, toki tervetulleita.

    Mä en pysty ymmärtämään kellarista.

    VastaaPoista