keskiviikkona, marraskuuta 05, 2008

Rotat jättävät uppoavan laivan?

Viimeaikainen... öh, sanotaan nyt vaikka itsetutkiskeluni, on selvästikin herättänyt närää tietyissä piireissä. Tämän voi todeta Blogilistalta: aiempi ruhtinaallinen 17:n tilaajan saldoni on viime viikkojen aikana kutistunut peräti kahdella yksilöllä.

Tähän on luonnollisesti olemassa useita uskottavia selityksiä: he ovat voineet kuolla pois, ja perikunta on siten lakkauttanut heidän Blogilistan tunnuksensa. Tai sitten he ovat saattaneet huolimattomalla ranneliikkeellä poistaa minut vahingossa seurantalistaltaan ja ihmettelevät epätoivoisena, miksei minusta enää kuulu mitään.

Yksi mahdollinen vaihtoehto on myös, että he ovat pahaisia, silmänsä todellisuudelta ummistavia hippejä, joiden maailmankuva ei enää kestänyt näitä toistuvia maanjäristyksiä: missä viipyvät ennen niin tutuksi tulleet kestovaippa- ja tosi-tv-arvostelut? Entä valokuvat viimeisimmistä leipomuksista? (Itse asiassa isänpäiväksi pitäisi kyllä leipoa kakku, ja jos se onnistuu, leveilen asialla blogissanikin.)

Kaikkein todennäköisin vaihtoehto on kuitenkin se, että punavihreä hegemonia on jäljittänyt nämä uskolliset lukijani ja väkivalloin pakottaneet heidät luopumaan minusta. Jos siis seuraat tätä blogia Blogilistan kautta, varoitus: he saattavat olla sinunkin jäljilläsi.

Sillä ei pidä unohtaa, mihin hegemoniaan Blogilistakin on kuluvan vuoden aikana siirtynyt. Siellä ollaan tarkkoja omista, uskokaa minua.

4 kommenttia:

  1. Olenko vaarassa jos käytän monikansallista multikorporaation selkeästi vakoilutarkoitukseen suunnittelemaa Google Readeria? Voinko tehdä parannuksen?

    VastaaPoista
  2. No, kun ottaa huomioon että blogialustani on Blogger ja blogiin liittyvät spostit tulevat Gmailiini, lienet turvassa Google Readereinesi: kyseiset ohjelmat ovat niin sokaistuneen hurmaantuneet toistensa läsnäolosta ja "toimivasta" "yhteistyöstään", että ne vallan unohtavat kontrolloida epäasiallisia sisältöjä.

    Toki aina kannattaa olla varuillaan, onhan minunkin blogini jo kerran tuomittu spämmiblogiksi. Oikeista naruista veteleminen auttoi tuolloin, muttei välttämättä enää toiste.

    VastaaPoista
  3. Mä en tuon blogilistan päälle ole oikein koskaan laskenut. Sitemeter ja google analytics ovat tyydyttäneet mun narsistisuuteni ihan hyvin.

    VastaaPoista
  4. No käytänhän minäkin oikeasti Statcounteria mihinkään vakavampaan, mutta siitä saisi niin paljon huonommin jutun juurta. Blogilista on kuitenkin huomattavasti raflaavampi aihe, eikö? Jos ei tällä postauksella viimeistään hankita potkuja, niin ei sitten millään.

    VastaaPoista