perjantaina, marraskuuta 21, 2008

Neila, moniosaaja

Kotitaloutemme yhteenlasketut taidot ovat lisääntymässä huimaa vauhtia (jos oletetaan, ehkä aiheettomasti, etteivät taidot puolestaan vanhempien päässä ole vähenemässä). Tänään pienimmäisemme, 9-kuinen Neilamme, nousi ihan omin avuin istumaan. Ja ilman tukea mistään sängyn reunasta.

Jo tovin ajan Neila on myös imitoinut konttaamista, jättäen vain varsinaisen teknisen suorituksen toteuttamatta, mutta osoittanut silti poikkeuksellista potentiaalia korkean ja vakaan konttausasennon muodossa. Tyttö osaa myös ryömiä todella nopeasti, jos näkee suojaamattoman kohdan kirjahyllyssä. Jostain syystä juuri H.P. Lovecraftin novellikokoelma vetää neitiä puoleensa kuukaudesta toiseen. Aina joudun kuitenkin takavarikoimaan kirjan, sillä se ei mielestäni sovi alle vuoden ikäisille.

Potentiaalia osoittaa myös se, että tyttö on kovan marinan ja kiukuttelun siivittämänä puskenut kauan odotetun kolmannen hampaan ulos ikenestään: nyt yläleuassa kimaltelee vasen etuhammas.

5 kommenttia:

  1. Onko novellikokoelma kenties se (keino)nahkakantinen Necronomicon?

    Meidän Riiviömme on osoittanut hyvää kirjamakua jo vuoden ikäisestä alkaen. Kirjahyllystä revitään alas aina vain ja ainoastaan Tom Clancyn Without Remorse, joka kyllä kuuluu kirjailijan vaihtelevan (vai pitäisikö sanoa laskevan) tasoisen tuotannon kärkeen.

    VastaaPoista
  2. Ei, valitettavasti kyse ei ole mistään noin tyylikkäästä teoksesta. Kyseinen novellikokoelma on jonkun vähäpätöisen ja tuntemattoman kustantajan huonosti toimitettu ja taitettu pokkari, joka taisi maksaa vuosikausia sitten jonkun euron ja kelvata junalukemiseksi.

    Että siinä mielessä tytön voisi antaakin selata läpyskää. Mutta ajattelin kuitenkin säästää kirjan, voihan siitä vaikka lukea iltasatuja sitten joskus.

    VastaaPoista
  3. Tai, jos katsotaan kokonaiskustannuksia:
    http://www.play.com/Books/Books/4-/3492911/The-H-P-Lovecraft-Collection-Necronomicon/Product.html

    Komeaa olisi, kun kersan ensimmäisiin sanoihin kuuluu Hastur, Fomalhaut tai Shub-Niggurath, the Black Goat of the Woods with a Thousand Young.

    Iä! Iä! menee myös.

    VastaaPoista
  4. No, itse asiassa nuo Neilan ensisanat onkin jo kuultu.

    VastaaPoista