perjantaina, marraskuuta 07, 2008

Varoitus: kukkahatut saattavat vaarantaa mielenterveytesi

Jos olisin 15-vuotias ja seuraisin jo liki viikon vellonutta keskustelua sen ikäisille sopivasta taidekasvatuksesta, päättäisin luultavasti parhaani mukaan jättäytyä moisen yhteiskunnan ulkopuolelle. Niin, teineillä tosiaan voi olla aika rankkojakin tapoja ilmaista itseään, kun annetaan käteen nalle, sakset ja maaleja.

Sitten kun se teini tekee jotain kukkahatun näkökulmasta rankkaa, niin juurikin oikea tapa reagoida asiaan on huutaa virtuaalinaama punaisena kaupungin johto apuun ja vaatia moisen toiminnan kieltämistä. Koska jos teini ei saa tehdä nallelle mitään pahaa, teini ei koskaan ajattele mitään pahaa. Teini ei myöskään ikinä törmää pahoihin uutisiin, ja jos törmää, nehän voidaan vaikka käsitellä silittämällä nallekarhua korvan takaa ja kuiskailemalla sulosti.

Sillä kuten Hesarin mielipidepalstaltakin olemme oppineet, pehmolelut ovat transitionaaliobjekteja, joihin on sitoutunut turvallisuutta tuottavia tunteita. Kun tällaiseen objektiin käsketään kajota, järkkyy 15-vuotiaan lapsen turvallisuudentunne ja hän vaurioituu loppuelämäkseen.

Lisäys 8.11.: Kukkahattu todellakin taitaa kiristää päätä vähän vaarallisesti. Vai onko tämä nyt sitten sitä tervettä kansalaistottelemattomuutta? Kiva, että joku ajattelee lapsiakin ja on valmis tekemään heidän eteensä lähes mitä hyvänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti