lauantaina, marraskuuta 29, 2008

Vaikeita asioita ja valideja argumentteja

Jatketaan tällä metakeskustelulinjalla, kun jo olkiakoista päästiin aloittamaan. Ajattelin antaa herkkähipiäisille vielä yhden varoituksen: tämän blogin kirjoittaja ei ota huomioon läheskään kaikkia valideja argumentteja, vaan yrittää nauraa kuoliaaksi itselleen kiusalliset huomiot.

Jatkossakin aion ohittaa mm. seuraavanlaiset validit argumentit:

-Pasifistit ei vaan oo saaneet lapsena tarpeeks piiskaa, ja turha väittää muuta.
-Lesbot ei vaan oo ikinä saaneet Kunnon Miestä, ja turha väittää muuta.
-Postimerkkien keräily on säälittävien peräkammarin poikien puuhaa, ja turha väittää muuta.
-Kasvissyöjien aivot ei toimi lihan puutostilan vuoksi, ja turha väittää muuta.
-Jousiampujat ja miekkailijat haaveilevat salaa TosiMiesten pyssyistä, ja turha väittää muuta.
-Aseharrastajien äidit ei oo rakastanu niitä lapsena, ja turha väittää muuta.

Näistä asioista on nimittäin mielestäni aivan liian kivuliasta puhua. Voitaiisinko pitää edes nämä tabut ehjinä?

19 kommenttia:

  1. Sä olet vaan äkäinen, koska sua ei ole halattu pienenä.

    VastaaPoista
  2. Turpa kiinni, itselläs on lapsuuden rajojen puutteesta johtuva rautasaapasfetissi.

    VastaaPoista
  3. Sä olet hetero, koska et ole saanut kunnon naista.

    VastaaPoista
  4. Sun alter egos taas on jänöpupu, koska oikeasti haluaisit olla kasvissyöjä muttet ympäristön paineista johtuen uskalla.

    VastaaPoista
  5. Koita nyt päättää haluatko sä tästä aiheesta keskustelua vai et. Jos sä luettelet asioita, joita ei täällä saa käsitellä tai sanoa, niin eihän mitään keskustelua kannata käydä, ainakaan täällä.

    Mut ehkä se olikin se tarkoitus, vaikka jossain vaiheessa olisin ymmärtänyt toisin.

    VastaaPoista
  6. Angina:
    Mutta en ole vieläkään päättänyt mitään, kunhan tässä leijun ja katson, miltä suunnalta tulee järkevämmän kuuloisia perusteluja.

    Vai millä suunnalla osataan lyödä koko asia hauskemmin läskiksi?

    VastaaPoista
  7. Komeaan seuraan ovat aseharrastajat (alkuperäisen kontekstin mukaan tosin fasistit) päässeet, syrjittyjen lesbojen, kasvissyöjien ja pasifistien kanssa. Ja kyllähän näin pitääkin olla, heidän harrastuksensa ja suorastaan ihmisoikeudet ovat kauheassa vaarassa!!

    VastaaPoista
  8. Ei, mun alter egoni on pupu, koska mä olen niin suloinen.

    VastaaPoista
  9. No niin, jottei menisi liian vaikeaksi, sanotaan se nyt vielä suoraan: Tässä blogissa saa kirjoittaa pasifismista, lesboudesta, postimerkkeilystä, aseharrastuksesta jne. sekä niihin asioihin liittyvistä ihmisistä ja ilmiöistä.

    Mutta jos todetaan jonkin olevan ihan tyhmä pelkstään sillä perusteella että sen ison nenän vuoksi sen kanssa ei varmaan leikitty koulun välitunnilla, niin en mä välttämättä edes yritä vastata fiksusti. Muissa tapauksissa saatan sentään yrittää.

    Ja tottahan toki aseharrastajat on arvoisessaan seurassa, juuri siellä miekkailijoiden, jousiampujien ja postimerkkeilijöiden kanssa. Vai eikö täällä saanutkaan puhua kuin uhanalaisista lajeista?

    Ja kyllä, myös läskiksi lyöminen on osa kokonaispistetaulukkoani. Pää hajoaa ihan totaalisesti, jos ei ota naurutaukoa.

    VastaaPoista
  10. Ketä nyt on väitetty tyhmäksi nenänsä takia?

    VastaaPoista
  11. Aseet tuntuvat olevan jonkinlainen obsessio. "Rautasaappaan alle jäävät myös yhteiskunnan epähipit, kun tämä frustraatio purkautuu tekoina." Saappaat on varmasti jo valmiina odottamssa. Selvästi sairaita fantasioita ja on turha selittää mitään muuta.

    Toi "validi argumentti" jätti mun mielestäni aavistuksen toivomisen varaa, meni siihen tyhmä nenä -kategoriaan.

    VastaaPoista
  12. Jonna: Vielä siitä läskiksi lyömisestä: On pakko myöntää, että nimenomaan huumorintajuttomuus on yksi asia, jota en halua tulevaan Ideologiaani mahduttaa. Pieni hervottomuus jopa vihreitä tabuja kohtaan virkistää kummasti päivää, kun taas moraalinen paniikki jättää pahan maun suuhun.

    Jos asetelma on aina tämä, en edes ehdi tai jaksa miettiä kuka on oikeassa: vietän ainoan elämäni mieluummin siellä, missä ihmiset viihtyvät keskenään.

    VastaaPoista
  13. Vielä siitä läskiksi lyömisestä: On pakko myöntää, että nimenomaan huumorintajuttomuus on yksi asia, jota en halua tulevaan Ideologiaani mahduttaa. Pieni hervottomuus jopa vihreitä tabuja kohtaan virkistää kummasti päivää, kun taas moraalinen paniikki jättää pahan maun suuhun.

    Ideologiat teorioina ovat yleensä aika huumorintajuttomia. Niiden taustalla on tärkeitä ja usein vakavasti otettavia asoita, joista vakavasti keskusteleminen on joidenkin mielestä myös hauskaa.

    Hervottomuus ja läskiksi lyöminen ovat useimmiten sosiaalisia ominaisuuksia ja siten ihmisten välisiä ennemmin kuin itse ideologian ominaisuuksia. Ehkä sun siis pitää nyt valita ystäväsi toisin... :)

    Jos asetelma on aina tämä, en edes ehdi tai jaksa miettiä kuka on oikeassa: vietän ainoan elämäni mieluummin siellä, missä ihmiset viihtyvät keskenään.

    Ja se missä on vaikka fasistinen yhteiskunta? Ja asioista ja totuuksista viis, kunhan on viihtyisää? Hei, oikeesti! :)

    Eikö tämä blogi kuitenkin ole kannustanut keskustelemaan vakavista asioista asioina, jopa vakavasti? Tietysti sen on myös aika loppua kun sinä niin pyydät.

    VastaaPoista
  14. Taisin sittenkin sanoa väärin... Vakava keskustelu siis saa jatkua sun puolesta.

    Vakaviin ja tiukkoihin keskusteluihin voi joskus joltakin lipsahtaa iso nenä -kommentti, mutta eihän me vastata samalla mitalla takaisin tai laiteta paremmaksi, eihän. Niin saadaan keskustelut pysymään hyvillä raiteilla.

    VastaaPoista
  15. Ideologiat teorioina ovat yleensä aika huumorintajuttomia. Niiden taustalla on tärkeitä ja usein vakavasti otettavia asoita, joista vakavasti keskusteleminen on joidenkin mielestä myös hauskaa.

    Se on totta, hyvin totta. Minäkin keskustelen joskus vakavasti, joskus vähemmän vakavasti. Mutta jos silloin, kun keskustelen vähemmän vakavasti, tulee vastaan vihainen reaktio, hölmistyn: mikä on niin Pyhää, ettei siitä voi vitsiä vääntää?

    Ideologiat tosiaan sinänsä eivät ole sisällöltään yleensä kovin huumoripitoisia, mutta niihin voidaan suhtautua vähemmän intohimoisesti. Tiedän ihmisiä, jotka ovat katkaisseet ystävyyssuhteensa kaverin äänestettyä väärää puoluetta tai eivät edes suostu tutustumaan väärää väriä tunnustaviin: se on mielestäni vähän liikaa. Sellaisesta tilanteesta en haluaisi itseäni löytää. Sellaista en myöskään tarkoittanut, vaikka kieltämättä muotoilin asian vähän kehnosti.

    Eikö tämä blogi kuitenkin ole kannustanut keskustelemaan vakavista asioista asioina, jopa vakavasti? Tietysti sen on myös aika loppua kun sinä niin pyydät.

    Tämä ei ole joko-tai -kysymys: kumpikin on sallittua. Mitä siitäkin tulisi, jos pitäisi valita huumorin ja vakavuuden väliltä lopullisesti?

    VastaaPoista
  16. Mutta jos silloin, kun keskustelen vähemmän vakavasti, tulee vastaan vihainen reaktio, hölmistyn: mikä on niin Pyhää, ettei siitä voi vitsiä vääntää?

    No ei juuri mikään. Pointti tässä taisi kuitenkin olla se, että ainakin minä tulkitsin uusimman postauksesi lähinnä vittuiluksi, joka oli verhottu huumorilla sekä toiveeksi pysäyttää keskustelu sellaisena kuin sitä oli käyty. Liekö sitten kuitenkaan oikea tulkinta, mutta siitä syystä kyseinen reaktio.

    VastaaPoista
  17. Vau.

    Mä olen pudonnut kärryiltä tästä keskustelusta (ja tuosta toisesta tuolla edellisessä postauksessa) jo hyvän aikaa sitten.

    Mä en oikein pääse käsitykseen siitä kuka tässä nyt on vakavissaan ja kuka ei. Siispä oletan, että kaikki vain provoilevat.

    Sen verran kuitenkin komppaan Anginaa, että mä en halua elää sellaisessa yhteiskunnassa, jossa jokin asia on niin pyhä, että siitä saisi keskustella vain vakavasti. Kaikki asiat pitää saada lyödä läskiksi. Ei aina, eikä joka paikassa, eikä välttämättä missä tahansa seurassa, mutta kategorinen läskiksi lyömisen kielto jossain aihepiirissä haisee pahasti siltä, että joku uskoo omistavansa Totuuden. Ja se taas osoittaa rajua realismin ja suhteellisuudentajun vajetta jos mikä.

    VastaaPoista
  18. Hemmetti, nyt te saatte mut liikuttumaan, mikä vakavasti heikentää vaahdontuotantoani. (Ei, tämä ei ole olennaiselta sisällöltään sarkasmia, vaikka onkin sellaiseen muotoon kirjoitettu.)

    Jokivaris: kiitos komppaamisesta, ja ihan hyvä varmaan, että olet pudonnut kärryiltä. Tai siis musta on suunnattoman jännittävää kyllä pysyä tässä mukana, mutta ehkä se ei ole kaikille aivan yhtä hedelmällistä. Sinä olet tuntunut seesteiseltä ja rauhoittavalta elementiltä tämän kaaoksen keskeltä, joten sekaantuminen vaahtoiluun ei oikein sopisikaan kuvaan.

    VastaaPoista
  19. Joku joskus sanoi suunnilleen, että 'mikään asia elämässä ei ole niin vakavaa, etteikö sitä saisi nauraa. Eikä mikään ole niin hauskaa, ettäkö vakavuus unohtuisi'.

    VastaaPoista